home VMBO-scholen MBO-scholen Leerlingen contact
Een dagje MBO menu
# #
Met een dagje MBO maken leerlingen gemakkelijk een keuze voor een opleiding.

Informatie voor leerlingen

Een dagje MBO is voor leerlingen van het vmbo. Door mee te lopen met een opleiding van jouw keuze krijg je een beter beeld van die opleiding en het beroep waarvoor je dan opgeleid wordt.

wat is het precies?

Als vmbo-leerling loop je een dag(deel) mee bij een mbo-opleiding. Je volgt die dag de theorie- en/of praktijklessen, waardoor je gelijk de sfeer op het mbo meemaakt.

hoe gaat het in zijn werk?

Nadat je van je decaan of mentor voorlichting hebt gehad over het kiezen van een beroep of opleiding, vul je het inschrijfformulier in (onder de knop "inschrijven" op de home-pagina). Dit formulier bestaat uit een aantal stappen. Hier kies je onder andere het mbo en de opleiding waarbij je wilt meelopen. Vervolgens kun je op een lijst zien op welke dag en op welk tijdstip je kunt meelopen. Nadat je het formulier hebt verzonden krijg je een bevestiging per e-mail, met de tijd en plaats waar je verwacht wordt en wat je precies mee moet nemen. Jouw decaan of mentor krijgt ook een e-mail, waardoor hij of zij op de hoogte is waar je gaat meelopen.

Op de meeloopdag meld je je bij het mbo en volg je die dag de les(sen) bij de door jou gekozen opleiding.

Je mag natuurlijk vaker dan één keer meelopen, ook bij verschillende opleidingen. Overleg dit dan wel even met je decaan of mentor.
NB: Op dit moment kun je meelopen bij Aventus.

meelopen-logo disclaimer  contact  © EENDAGJEMBO 2016
contactformulier Een dagje MBO close
Gebruik dit formulier om een vraag te stellen of om meer informatie op te vragen.

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw vraag:


Anti-spam vraag:
hoeveel letters heeft het woord eendagjembo?