home VMBO-scholen MBO-scholen Leerlingen contact
Een dagje MBO menu
# #
Met een dagje MBO maken leerlingen gemakkelijk een keuze voor een opleiding.

Informatie voor vmbo-scholen

Een vmbo-leerling laten meelopen op het mbo is gunstig voor het vmbo. De vmbo-leerling krijgt namelijk een beter begrip van het te kiezen beroep (en dus opleiding) en wordt daardoor beter voorbereid op de vervolgopleiding. Switchen van opleiding of vroegtijdig schoolverlaten wordt hierdoor teruggedrongen. Een dagje MBO maakt het meelopen en de bijkomende administratie eenvoudig.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens de voorlichting over een vervolg-opleiding brengt de decaan Een dagje MBO onder de aandacht bij de (twijfelende) leerling(en). Die leerlingen kunnen zich vervolgens op deze website inschrijven om mee te lopen bij een aangesloten mbo. Zodra een vmbo-leerling zich heeft aangemeld krijgt de decaan hiervan bericht. Door op het systeem van Een dagje MBO in te loggen kan hij of zij alle aanmeldingen bekijken en deze beheren. Vervolgens loopt de leerling mee op het mbo. Na het meelopen wordt de leerling gevraagd een enquête in te vullen. De decaan kan in het systeem van eendagjembo zien wie er meegelopen heeft (presentie) en wat de resultaten zijn van de ingevulde enquêtes.

Meedoen met Een dagje MBO

Meedoen met Een dagje MBO is eenvoudig. Zodra een vmbo aangemeld is (via het contactformulier) kunnen leerlingen meelopen op een aangesloten mbo. Op dit moment kunnen leerlingen meelopen bij Aventus.
meelopen-logo disclaimer  contact  © EENDAGJEMBO 2016
contactformulier Een dagje MBO close
Gebruik dit formulier om een vraag te stellen of om meer informatie op te vragen.

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw vraag:


Anti-spam vraag:
hoeveel letters heeft het woord eendagjembo?